Εύκολες συνταγές

Συνταγή για σαλάτα σιταριού με φακές

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις και την υγιεινή γεύση της συνταγής Σαλάτα Σιταριού με Φακές. Αυτό το ζωντανό πιάτο συνδυάζει τη γεύση ξηρών καρπών των μούρων σιταριού με τη γήινη υφή των φακών, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό υφών και γεύσεων. Γεμάτη με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αυτή η σαλάτα δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και θρεπτική, καθιστώντας την τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό γεύμα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Μούρα σίτου
1 φλιτζάνι

Πράσινες φακές
½ φλιτζάνι

Αγγούρι
1

ντοματίνια
½ φλιτζάνι

Κόκκινο κρεμμύδι
¼ φλιτζάνι

Φρέσκος μαϊντανός
¼ φλιτζάνι

Χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Αλάτι
για γεύση

Πιπέρι
για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την απολαυστική σαλάτα σιταριού με φακές, θα γίνει μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ένα σουρωτήρι, ένα κοφτερό μαχαίρι, μια σανίδα κοπής, ένα μπολ ανάμειξης, ένα σύρμα ή ένα πιρούνι για ντρέσινγκ και μεζούρες και κουτάλια για ακρίβεια συστατικών.

Προετοιμασία

  1. Σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, προσθέστε νερό και αφήστε το να βράσει.
  2. Ξεπλύνετε τα μούρα σιταριού και τις φακές κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
  3. Προσθέστε τα μούρα σιταριού στο βραστό νερό και μαγειρέψτε για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά ακόμα να μασήσουν ελαφρώς.
  4. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, μαγειρέψτε τις φακές σε αλατισμένο νερό για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν αλλά όχι να μαλακώσουν.
  5. Στραγγίστε και τα μούρα σιταριού και τις φακές χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό για να κρυώσετε.
  6. Μεταφέρετε τα κρυωμένα μούρα σιταριού και φακές σε ένα μπολ ανάμειξης.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για σαλάτα σιταριού με φακές είναι περίπου 1 ώρα, συμπεριλαμβανομένου του μαγειρέματος των μούρων και των φακών.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Όταν μαγειρεύετε τα μούρα σιταριού, φροντίζετε να τα προσέχετε, καθώς ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα και τον τύπο των μούρων σιταριού που χρησιμοποιείτε.
  • Για να εξοικονομήσετε χρόνο κατά την προετοιμασία, μπορείτε να μαγειρέψετε τα μούρα σιταριού και τις φακές εκ των προτέρων και να αποθηκεύσετε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
  • Για πρόσθετη γεύση, μπορείτε να μαγειρέψετε τις φακές σε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου αντί για σκέτο νερό.
  • Μπορείτε ελεύθερα να προσαρμόσετε τη σαλάτα σας προσθέτοντας άλλα συστατικά, όπως πιπεριές κομμένες σε κύβους, θρυμματισμένη φέτα ή φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς για επιπλέον τραγανή γεύση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
10 g

Υδατάνθρακες
40 g

Παχιά
6g

Ίνα
8g

Νάτριο
150 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτή την απολαυστική σαλάτα σιταριού με φακές, μπορείτε να γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μαϊντανού και ένα στύψιμο χυμό λεμονιού για επιπλέον ζύμωμα. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε με μια πλευρά από ψωμί κρούστα ή ψηλά λαχανικά για να δημιουργήσετε ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. Οι δροσιστικές γεύσεις αυτής της σαλάτας συνδυάζονται καλά με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί ή ένα φρουτώδες παγωμένο τσάι.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει σαλάτα σιταριού με φακές, φυλάξτε την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορείτε να το έως και 3-4 ημέρες. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι η υφή της σαλάτας μπορεί να αλλάξει ελαφρώς με την πάροδο του χρόνου.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτή η σαλάτα σιταριού με φακές είναι μια διατροφική δύναμη! Τα μούρα σιταριού είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών και βιταμινών και μετάλλων. Προάγουν την πέψη, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και παρέχουν σταθερή ενέργεια. Οι φακές, από την άλλη πλευρά, είναι πλούσιες σε φυτικές πρωτεΐνες, σίδηρο και φυλλικό οξύ. Βοηθούν στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, ενισχύουν τα δυναμικά και συμβάλλουν στη συνολική ευεξία. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών κάνει αυτό το πιάτο μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή για σαλάτα σίτου με φακές, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε άλλες σαλάτες με δημητριακά και όσπρια, όπως σαλάτα κινόα με ρεβίθια και ψηλά λαχανικά ή σαλάτα καστανό ρύζι με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι. Αυτές οι συνταγές προσφέρουν μια ποικιλία γεύσεων και υφών, ενώ παρέχουν μια θρεπτική επιλογή γευμάτων.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για σαλάτα σιταριού με φακές αντλεί έμπνευση από διάφορες κουζίνες σε όλο τον κόσμο που ενσωματώνουν δημητριακά και όσπρια στα παραδοσιακά τους πιάτα. Σεφ όπως ο Ottolenghi και ο Jamie Oliver είναι γνωστοί για τις καινοτόμες και γευστικές συνταγές τους με βάση τα δημόσια, που δείχνουν την ευελιξία αυτών των συστατικών.

Ο Ottolenghi, ένας διάσημος Ισραηλινο-Βρετανός σεφ, έχει διαδώσει τη χρήση αρχαίων δημητριακών στα πιάτα του. Η εστία του στις φρέσκες και ζωντανές γεύσεις φαίνεται σε συνταγές όπως η σαλάτα του με άγριο ρύζι με ψηλά λαχανικά και ντύσιμο με ρόδι. Αυτό το πιάτο παρουσιάζει τον συνδυασμό διαφορετικών υφών και τολμηρών γεύσεων, παρόμοια με τη Σαλάτα Σιταριού με Φακές.

Ο Τζέιμι Όλιβερ, ένας γνωστός Βρετανός σεφ, είναι γνωστός για τις προσιτητές και φιλικές προς την οικογένεια συνταγών του που δίνουν έμφαση στη χρήση υγιεινών συστατικών. Η σαλάτα του με κινόα και φακές με φέτα και μυρωδικά είναι μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή που αναδεικνύει τον συνδυασμό δημητριακών και οσπρίων, όπως και η συνταγή μας.

Αυτοί οι σεφ μας εμπνέουν να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες ενσωμάτωσης συστατικών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά στα γεύματά μας, ενώ παράλληλα δημιουργούμε πιάτα που είναι τόσο νόστιμα όσο και οπτικά ελκυστικά. Συνδυάζοντας τις παραδοσιακές τεχνικές μαγειρικής με τις σύγχρονες γεύσεις, ελπίζουμε να σας προσφέρουμε μια συνταγή που θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας καλούς και θα θρέψει το σώμα σας.

Ας μαζέψουμε λοιπόν τα υλικά μας, ας σηκώσουμε τα μανίκια μας και ξεκινήσουμε μια γαστρονομική περιπέτεια με αυτήν την εξαιρετική συνταγή για Σαλάτα Σιταριού με Φακές. Ετοιμαστείτε να πάρετε μια θρεπτική και γευστική σαλάτα που θα σας κάνει να νιώθετε ικανοποιημένοι και γεμάτοι ενέργεια! 🥗🌱

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button